Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΑΡΧ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

arxaiologiki-1

Για 3η φορά, από την 15 Μαϊου, οπότε άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Θέρμου, ο φίλος Νίκος Σκιαδάς, Πρόεδρος της Ιστορικής & Αρχ/κής Εταιρείας Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, οργάνωσε εκδρομή επίσκεψη στο Μουσείο μας.

Την Κυριακή 2/10/2016, οι φίλοι μας από το Αγρίνιο ήρθαν ξανά  με πούλμαν και ΙΧ και επισκέφθηκαν το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Κοινού των Αιτωλών. Η ξενάγηση, λεπτομερέστατη, έγινε από τον αντιπρόεδρό τους, τον αξιόλογο αρχαιολόγο Γιώργο Σταμάτη.

Έμπρακτη η στήριξή τους στο Μουσείο, αφού είναι και δική τους υπόθεση μια και το Αγρίνιο είναι το κέντρο της σημερινής Αιτωλίας και η πρωτεύουσά της.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας μας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου Αντώνης Βασιλόπουλος, που τους συνόδευε, ενημέρωσε για τα εντυπωσιακά  ευρήματα της ανασκαφής και τη μεγάλη σημασία για τη συνέχισή της, ζητώντας και τη δική τους στήριξη. Υπενθύμισε τα λόγια του αρχαιολόγου Κ. Ρωμαίου: «Όταν ολοκληρωθεί η αποκάλυψη των μνημείων, ο αρχαιολογικός χώρος του Θέρμου θα αποβεί κατά την Ελλάδα μοναδικός».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φίλους μας της Ιστορικής & Αρχ/κής Εταιρείας για το μεγάλο ενδιαφέρον τους και τη στήριξή τους στο Μουσείο αλλά και για την ανασκαφή του 2017.

Είθε και άλλοι να έχουν παρόμοια ευαισθησία για την κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά.

arxaiologiki-2 arxaiologiki-3