Ευχαριστίες προς τον Εμπορικό Σύλλογο Θέρμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρείας Φίλων Μουσείου & Αρχ/κού Χώρου Θέρμου» εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Εμπορικό Σύλλογο Θέρμου για την ευγενική πρωτοβουλία διοργάνωσης συνεστίασης την 17 -2- 2018, τα έσοδα της οποίας των χιλίων (1.000) € τα διέθεσε για την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου, κέντρο της πάλαι ποτέ κραταιάς Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο, γιατί απευθύνθηκε και είχε τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, δείχνοντας σε όλους την μεγάλη ευαισθησία και αγάπη του Εμπορικού Συλλόγου για το Θέρμο και τον μεγάλο πολιτισμό που η Αιτωλική Συμπολιτεία ανέδειξε.

Το ποσό αυτό, μαζί με άλλα που έχουν συγκεντρωθεί ή θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν αποκλειστικά για την ανασκαφή. Η ανασκαφή της προηγούμενης περιόδου, η οποία οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την «Εταιρεία» μας, υπό τον αξιόλογο ομότ. Καθ. αρχαιολογίας κ. Ιωάννη Παπαποστόλου, έφερε στο φως δύο μνημειακά και μεγαλοπρεπή πέτρινα κλιμακοστάσια 4,80μ. και 7,60 μ, πλάτους αντίστοιχα, καθώς και άλλα αξιόλογα ευρήματα.

Ελπίζουμε ότι η ανασκαφή της προσεχούς θερινής περιόδου, και με τη συνεισφορά των φίλων του Θέρμου και του πολιτισμού, να φέρει στο φως ή να μας οδηγήσει σε πολύ σημαντικά ευρήματα.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρούμε ως ελάχιστο χρέος μας να δημοσιοποιήσουμε και να αναδείξουμε την ανιδιοτελή και αξιέπαινη ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον ιστοχώρο μας και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ο Πρόεδρος
Αντώνης Βασιλόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας
Αγλαϊα Σύρρου