ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

egkainia-mouseiou-thermou-2

Με τον ύψιστο βαθμό μεγαλοπρέπειας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πανέμορφου νέου Μουσείου Θέρμου, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επίτιμο δημότη Θέρμου, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά. Παραβρέθηκαν ο υπουργός Παιδείαςκ. Νικ. Φίλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, η Γεν. Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κυρία Μαρία Βλαζάκη, ο Περιφερειάρχης, βουλευτές, ανώτατοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, η Πρόεδρος των ΕΛΤΑ και πλήθος κόσμου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Εντυπωσίασαν οι χαιρετισμοί και ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας & Λευκάδας Δρ. Ολυμπίας Βικάτου.

Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας σε παραλίμνιο εστιατόριο, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις φιλοξενίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν μετά την λήξη της τελετής, έφθασε ο χαρισματικός αρχιφύλακας αρχαιοτήτων κ. Χρήστος Κοσμάς με το αναπηρικό καροτσάκι του, συνοδευόμενος από τα παιδιά του Γιώτα και Δημήτρη.

Τον αξιόλογο αυτόν αρχιφύλακα Κύριο Χρήστο και Επίτιμο Μέλος μας, υποδέχτηκαν οι φύλακες του Μουσείου, η νύφη του Ελένη Διαλέτη, αρχιφύλακας του Μουσείου Αγρινίου και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του Μουσείου και του Αρχ/κου Χώρου Θέρμου Αντώνης Βασιλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεβαστό Χρήστο, λέγοντάς του ότι όλα τα αρχαία αντικείμενα που επί δεκαετίες ανέδειξε και προστάτεψε βρίσκονται τοποθετημένα στο πανέμορφο Νέο Μουσείο, όπως εκείνος το οραματιζόταν.

Μεγάλη ήταν η προβολή του Μουσείου τόσο με την εγκαινίασή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με την επετειακή έκδοση του γραμματοσήμου την ίδια ημέρα των εγκαινίων. Η πρωτοβουλία για την έκδοση αυτή ήταν του Μέλους μας κ. Γεωργίου Παπανικολάου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τα ΕΛΤΑ.

Τους ευχαριστούμε όλους.

Εταιρεία Φίλων Μουσείου και
Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου
18-07-2016