Δελτίο Τύπου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΡΙΘ.  5

Α – ΜΟΥΣΕΙΟ:

  • Η λαμπρή εκδήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, στις 18 Μαϊου 2016 και εκείνη των επίσημων εγκαινίων του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
  • Οι άριστες εντυπώσεις για την επιμελημένη και άρτια από κάθε άποψη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου μας, που δίκαια αποκαλέσθηκε από τον Τύπο και από όλους όσους το επισκέφθηκαν «Μουσείο κόσμημα», συνετέλεσαν στη μεγάλη του προβολή, ενθουσίασαν δε και ευαισθητοποίησαν πολλούς.
  • Το Μουσείο προσελκύει επισκέπτες από διάφορες πόλεις και χωριά.
  • Χρειάζεται και τη στήριξη των Θερμίων και φυσικά των επαγγελματιών, οι οποίοι είναι οι πρώτοι ωφελημένοι. Χρειάζεται συνεχή διαφήμιση, προβολή και στήριξη.
  • Η «Εταιρεία των Φίλων του Μουσείου & του Αρχ/κού Χώρου» πολλά θα μπορούσε να κάνει ακόμη, αλλά τα μόνα έσοδά της είναι οι συνδρομές των Μελών της. Δεν λαμβάνει καμία χρηματοδότηση από κανένα Φορέα και δεν διαθέτει γραφείο. Τα Μέλη μας τελευταία αυξάνονται και θα χαρούμε να έχουμε και άλλους, όσοι αγαπούν το Μουσείο, το Χώρο, τον Πολιτισμό και συμφωνούν με το Καταστατικό μας.

Μέχρι στιγμής χρηματοδοτήσαμε εξ ολοκλήρου τη συναυλία στις 18 Μαϊου, ημέρα που άνοιξε τις Πύλες του στο κοινό το Μουσείο.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας μας βοήθησε οικονομικά για την καθαριότητα του Μουσείου και την προμήθεια των ιστών των δύο σημαιών καθώς και άλλες διευκολύνσεις.

Η επιγραφή «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ» είναι δωρεά των Μελών μας: 1. Χρήστου Κοσμά, του γνωστού μας αρχιφύλακα

  1. Αντώνη Γαλανογιώργου
  2. Λάμπρου Μπαμπάτσικου
  3. Αντώνη Βασιλόπουλου

Οι ανωτέρω κατέβαλαν από 165 € έκαστος.

  • Εκδώσαμε την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ με την οποία τα Μέλη μας θα έχουν ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Β – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΑΝΑΣΚΑΦΗ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ!

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι τώρα η συνέχιση της ανασκαφής.

Η περσινή ανασκαφή από τον καθηγητή κ. Ιωάννη Παπαποστόλου, με τα δύο μνημειώδη πέτρινα κλιμακοστάσια που έφερε στο φώς, δεν μας έδειξαν την κατεύθυνσή τους, τον προορισμό τους. Και τούτο γιατί η κινητήριος των χρημάτων δύναμη σημείωσε την τελευτή της…. Ελπίζουμε ότι οδηγούν σε κάποιο πολύ σημαντικό μνημείο!  Ναό, δημόσιο κτήριο, ΘΕΑΤΡΟ;………

Σίγουρα η ανασκαφή θα μας αφήσει άφωνους από αυτά που θα βρεθούν….

Με πρωτοβουλία και μια χρηματοδότηση  από τον Πρόεδρο και ένα Μέλος της Εταιρείας μας  θα ξεκινήσει η ανασκαφή στις 10 Αυγούστου από τον καθ. Κ. Παπαποστόλου και τη Επίτιμη Δ/ντρια Αρχ/των κυρία Μ. Σταυροπούλου Γάτση. Θα υπάρξουν και άλλες προσφορές…

Στέλνουμε γράμματα σε επιχειρηματίες, Ιδρύματα, Συλλόγους και Ομογένεια για χορηγία της ανασκαφής.

Ενεργοποιήσαμε το “DONATE”.

Στον ιστότοπό μας: www.filoimouseiouthermou.gr  θα βρείτε σχετικό link, (στην πάνω αριστερή πλευρά) που οδηγεί στην διαδικτυακή μας καμπάνια στο: www.generosity.com. Κάθε ευρώ που θα κατατίθεται (μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας) θα πηγαίνει αποκλειστικά για την ΑΝΑΣΚΑΦΗ.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου, που είναι από τους πιο καταξιωμένους ιστορικούς και μνημειακούς τόπους της Ελλάδας, είναι τομείς που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί. Γι αυτό η ανασκαφή πρέπει να συνεχισθεί. Και όταν ολοκληρωθεί η αποκάλυψη των μνημείων του Θέρμου «μπορεί πράγματι ο αρχαιολογικός τόπος να αποβεί κατά την Ελλάδα μοναδικός», σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Κων. Ρωμαίο.

Εταιρεία Φίλων Μουσείου &
Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου
Θέρμο 01 Αυγούστου 2016